2013. április 16., kedd

Crokinole táblák a nagyvilágból II.

Folytatjuk a világban fellelhető Crokinole táblákról szóló cikksorozatunkat (az első részt itt olvashatod)!


USA
Akkor hát lássuk, kik készítik a világ legszebb és legegyedibb tábláit?! Meglepő, de nem Kanadában készülnek, hanem Amerikában.

Hilinksi
Carl és Stan Hilinski
(Forrás: www.hilinski.net)
Az Egyesült Államokban ismét egy testvérpár kerül fókuszba, ha Crokinole készítésről van szó. Carl és Stan Hilinski kis példányszámban gyártják a játékot, amolyan hobbiként a munkájuk mellett.

Saját elmondásuk szerint alig pár éve kezdtek foglalkozni Crokinole "barkácsolással", azonban egyedi tábláik és azok kiváló minősége révén, hamar elhíresültek. Standard és Premium kategóriában is igen széles választékot kínálnak, habár raktáron általában nincs sok a játékból, főként rendelésre készítik a táblákat. Az alap tábláik kb. 45 000 forintnak megfelelő dollárért, míg prémium tábláik minimum ennek a kétszereséért szoktak elkelni.

Gyártási technikájukat honlapjukon meg is osztották (angolul) a nagyvilággal, mely alapján némi asztalos vénával és felszereléssel megáldott, vállalkozó szelleműek elkészíthetik saját Crokinole táblájukat is.
Cornerstone fantázianevű tábla
(Forrás: www.hilinski.net)

Amikor elkezdtem elmélyedni a témában és kutatni a játék gyártói után, hamar világos lett, hogy a Hilinski táblák szinte minden tekintetben élen járnak a Crokinole ranglistán! Minden általuk készített táblának adnak egy fantázianevet és a fényképét felteszik a weboldalukra. Így egy rendkívül széles és változatos palettáról (kb. 200 féle táblából!) választhat a megrendelő.

Mitől különlegesek a tábláik? Miért akar mindenki Hilinski gyártmányú Crokinole játékkal dicsekedni? A válasz egy szó: minőség!

Adrift fantázianevű tábla
(Forrás: www.hilinski.net)
1. Tábláikat csak minőségi faanyagokból készítik, melyek mind egyedi mintázattal rendelkeznek, így soha nem születik két egyforma tábla.
2. Egyedi grafikával vagy festménnyel látják el prémuim tábláikat, melyek ettől még különlegesebbek lesznek.
3. Egyenletesen sima, hibátlanul polírozott felületet biztosítanak a játékosoknak
4. Hagyományosan, gravírozással készítik a vonalazást valamint keményfa vagy fém ütközőket tesznek tábláikra

Az alábbiakban a Hilinski táblák közül mutatok egy rövid válogatást. Természetesen a honlapjukon az összes táblájuk megtekinthető itt és itt. Legkülönlegesebb, prémium tábláik képeit pedig ebben az albumban nézheted meg. Nem is ragozom tovább, a képek magukért beszélnek. :)
Palacio fantázianavű tábla
(Forrás: www.hilinski.net)
Carolina fantázianavű tábla
(Forrás: www.hilinski.net)
Chicanery fantázianavű tábla
(Forrás: www.hilinski.net)
Serenade fantázianavű tábla
(Forrás: www.hilinski.net)
Ruthless fantázianavű tábla
(Forrás: www.hilinski.net)
Ezzel a legfontosabb tengerentúli résztvevőket sorra is vettük. A cikksorozat utolsó részében a világ többi országának Crokinole forgalmazóit fogom felkutatni. Ez elsősorban Európát jelenti, de pár éve Kínában is felütötte a fejét a Crokinole láz.

Folytatás hamarosan...

Ha tetszett a cikk, oszd meg barátaiddal és ismerőseiddel is. Kövess minket a Facebookon, hogy elsőként értesülj minden érdekességről a Crokinole világából.

Karcagi Péter
+36-30-2-444-111 
info@crokinole.hu 
facebook.com/Crokinole.hu
www.crokinole.hu






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése